måndag 2 december 2013

Motivations Måndag #2

Är du en person som måste ha något att göra hela tiden för att samhället och media säger det? Troligtvis svarar du nej på den frågan. Du planerar ju veckor i förtid för att du vill, inte för att du måste. Ellerhur?

Ofta förväntas man ha ett liv där det händer mycket, hela tiden, varje dag. Att ha en hemma dag är lika med opopulär loser. Ofta ska man gärna träna en sport och ha tävlingar/matcher på helgerna. Därimellan ska du umgås med vänner. Självfallet ska du vara superbra i skolan också. Att åka på kryssning eller ha en middag är också att fördra. Är du i tonåren förväntas du festa varje helg.

Varje måndag ska man ha något att berätta som man gjort i helgen. Men om man inte gjort något då? Applåder till dig! Då har du lyckats med de få personer faktiskt klarar av...ingenting. 


















Kanske såg din lördag ut i något i stil med. Du vakna lite sent för att du spenderade alldeles för lång tid framför datorn fredag kväll. Du äter frukost framför tv:n. Sedan kan det se olika ut. Kanske tar du fram datorn igen, kanske bakar du något eller något annat kul. Sedan spenderar du hela dagen med att göra INGENTING. Lyssna till musik och dansa runt. Ibland är de helgerna de bästa. När man får tid att koppla bort vardagsstressen och bara vara. Förstår inte folk som gör massor hela veckorna och sedan gör ännu mer på helgen. När hinner ni vila!?

Det är OK att göra ingenting! Det är OK att ha ett liv där det händer lite, bara du är nöjd. 

( Nu säger jag inte att du ska sitta framför datorn varje helg. Det är helt OK att ha grejer att göra på helgen - hur tråkigt skulle det inte bli annars?)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar